Leiderschap

Leiderschap betekent voor ons ‘werknemers in hun eigen kracht zetten’, intrinsieke motivatie activeren zodat mensen weer fluitend naar hun werk fietsen, lol hebben en energie krijgen van de gezamenlijke doelen.

Van020 heeft leiderschapsprogramma’s ontwikkeld die verschillen in lengte en intensiteit. Dit zijn programma’s van 4 dagen tot een jaar waarin we aan mindset, kennis en vaardigheden werken. Samen met de klant bepalen we een programma dat de managers blijvend verstevigt en ontwikkelt.
Op basis van de leerdoelen bepalen we de duur, de intensiteit en de inhoud van het traject. Naast trainingsdagen met themamodules als leider, manager en coach maken we bijvoorbeeld gebruik van oefendagen (met acteur), intervisie, supervisie en individuele coaching.

 

Samen met de klant
bepalen we een programma dat de managers
blijvend verstevigt en ontwikkelt

 

Voorafgaand aan het programma ontwikkelen we samen met het management zelf of HR-afdeling welk doel we in het bijzonder willen bereiken. Daarnaast gaan we in ons voorgesprek specifiek in op de leiderschapsvaardigheden van individuele deelnemers en welke manager of welk team de meeste aandacht verdient. Afhankelijk van de individuele ervaring van deelnemers, hun achtergrond, de bedrijfscultuur en de ambities bepalen we welke vaardigheden de hoogste prioriteit verdienen om daarmee zo doeltreffend mogelijk te werk te kunnen gaan.

Doelen van een leiderschapsprogramma kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Deelnemers zijn zich na afloop van het programma bewuster van hun visie en kwaliteiten als manager.
 • Deelnemers krijgen helderder voor ogen wat hun onbewuste reflexen zijn en wat de mogelijke effecten daarvan zijn. Zo maken ze zich andere stijlen eigen en oefenen hier uitgebreid mee met beeldende oefeningen en opdrachten.
 • Deelnemers hebben na afloop van het programma de basisvaardigheden van effectief leiderschap in huis die fundamenteel zijn bij de sturing op autonomie en zelfstandigheid.
 • Onderwerpen zijn onder andere heldere verwachtingen uitspreken, een balans vinden tussen taak- en relatiegericht sturen, respectvol confronteren, omgaan met weerstand en emotie, nieuwsgierig
 • en empathisch luisteren, medewerkers aansturen op de eigen verantwoordelijkheid en henzelf tot oplossingen laten komen.

Neem direct contact op als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

Wat anderen zeggen

 

 • Prettige training die je in zeer korte tijd naar de kern van Coachend leidinggeven laat gaan. Met de juiste modellen en handvatten, zeer goede acteurs en open trainers was dit een hoogwaardige training waar ik veel van geleerd heb.

  Marrie Hoogakker, Vestigingsmanager Young Capital (Coach@work)

 • Samen met het trainersteam is er een train-de-trainer ontwikkeld door Coach020. Resultaat van de eerste 3 dagen is dat we ons een stuk steviger voelen in onze rol. Vooral doordat onze praktijk rechtstreeks werd gekoppeld aan de inhoud van de trainingsdagen. We zijn door de coaching als persoon versterkt en hebben handvatten meegekregen die we meteen in praktijk hebben kunnen brengen. Typisch Coach020 is professionaliteit, kwaliteit, humor, praktische toepasbaarheid, meteen aan het werk. Theorie en praktijk worden meteen aan elkaar gekoppeld. Dat maakt het wel eens extra spannend, maar vooral heel leerzaam.

  Yvette Konjanan, Trainer GVB (traindetrainer voor trainers GVB)

   
 • Ik heb tijdens de training een arsenaal aan instrumenten gekregen die ik in kan zetten tijdens de vele gesprekken die ik voer. Ik heb veel meer inzicht gekregen in mijn eigen handelen en hoe ik medewerkers kan leren eigen verantwoordelijkheid te nemen. Absolute aanrader voor iedereen die in korte tijd wil leren coachend te worden!

  Daan Willem Vermolen, HR Adviseur Novamedia (Coachend leidinggeven)

 • Het doel was om leidinggevenden (managers en teamleiders) van de staf meer coachend te leren leidinggeven, ze bewust te maken van eigen gedrag en valkuilen en ze goede gesprekken te kunnen laten voeren aan het eind van het jaar. De managers hebben inzichten gekregen in eigen rol (mama, macho etc) en veel geoefend met feedback geven en welke valkuilen ze hebben. Het echte coachende gesprek is wat minder aan bod gekomen, we hebben meer nadruk gelegd op respectvol confronteren omdat daar het meest de behoefte lag.

  Saskia Wessels, Interim HR Manager BCG

 • Ik heb incompany de 3-daagse Coach@work gevolgd met 12 andere managers. Mijn doelen zijn absoluut bereikt. De trainers zijn professioneel, bezitten veel kennis en zijn in staat dit goed over te brengen. De werkvormen zijn doeltreffend en leerzaam.

  Daniel Visser, Vestigingsmanager Young Capital (Coach@work)

 • De opleiding heeft me veel bewuster gemaakt van mijn gedrag als manager en welke gevolgen dit heeft in de interactie met mijn team. Ik heb meer kennis over de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en de rol die ik daarin wil vervullen als coach. In de praktijk ervaar ik dat mijn team meer verantwoordelijkheid pakt en er voor mij meer ruimte ontstaat voor andere zaken.

  Miranda Kraaijenhagen, Manager Communicatie CliniClowns (coachend leidinggeven)

 • Wij hebben met de HR-afdeling de training respectvol te confronteren gedaan. Het gaat nog lang niet altijd goed, maar iedereen is zich er nu meer bewust van hoe lastig het is, om op een dusdanige manier feedback te geven dat de ander er wat mee kan en zich niet aangevallen voelt en gelijk in de verdediging gaat. Coach020 is heel praktisch, geen gebakken lucht, to-the-point, interactief. Gelijk oefenen met praktijkvoorbeelden met een acteur. Daar leer je het meeste van.

  Virginie Kuijer, HR Director, NovaMedia (training respectvol confronteren)

 • Een training die voor mij een compleet nieuwe kijk geeft op omgang met collega’s waardoor zij groeien en het resultaat als team verbetert. Hele leuke leerzame en praktisch toepasbare opleiding voor managers en HR professionals. Laagdrempelig maar toch met diepgang

  Jolanda Stokman, HR Young Capital (Coach@work)

 • Coach@work heeft mij in korte tijd meer inzicht gegeven in hoe ik medewerkers (en mijzelf) bewuster en verantwoordelijker kan maken in hun manier van werken. Meteen na de eerste dag had ik al meer mogelijkheden om mijn werk beter te kunnen doen op een uiterst prettige manier; met respect voor mijn medewerkers en mijn agenda.

  Merle Hofstede, HR Adviseur IKEA (coachend leidinggeven)

 • Voor onze leidinggevenden en senior recruiters wilden we hun coaching skills bevorderen. Meer grip krijgen op thema ‘verantwoordelijkheid’ en een gezamenlijke taal creëren omtrent dit thema. De doelen zijn zeker bereikt. Er wordt meer over dit thema gesproken en nagedacht. Men is zich bewuster van zijn impact op het niveau van motivatie en effectiviteit bij de medewerker. De trainingen van Coach020 zijn hands-on, veel doen-doen-doen met humor en relativeringsvermogen.

  Tessa Lammers, Head Learning & Development, YoungCapital

 • Een absolute aanrader voor mensen die zichzelf willen blijven ontwikkelen, inzicht willen krijgen in hun manier van leidinggeven en de aansturing van hun team. Als je bereid bent om kritisch naar jezelf te kijken, mag je dit niet missen!

  Paul van Beek, Sales Director America Today (Coach@work)

 • Prachtige training waarbij een mooie mix van theorie en praktijk je werkelijk verder brengt in coaching, feedback en lastige gesprekken. Een verrijking voor mezelf als manager en als mens.

  Marja Schornagel, Unitmanager V&S, (Incompany 5-daagse Coachend leidinggeven)

Deze bedrijven kozen voor Coach020

 

 

 

Van020 no-nonsens trainingen & programma’s

Kennis maken >